DÄRFÖR HAR DU ONT I TRAMPDYNAN

Att ha ont i trampdynan är ett vanligt problem. För många människor återkommer det ofta. Smärtan kan variera från att vara lite obehaglig till att värka så pass mycket att man undviker att gå och stå. Ibland har man ont i en särskild punkt och ibland sträcker sig den ovälkomna känslan över hela trampdynan på ett diffust sätt. Foten kan sticka, pulsera och domna bort. Några upplever stelhet i samband med smärtan, något som gör det svårt att röra på sig och använda sina fötter som vanligt.

Orsakerna  kan vara flera men  oftast så har det med nedsjunket främre fotvalv att göra som beror på belastningsaxeln av kroppens tyngdfördelning.
Trycket mot ledhuvudena ökar och ger förhårdnader på fotsulan vilka ger smärtor i framfoten. Detta kan förorsaka förtunning i några av slemsäckarna oftast mellan tredje och fjärde tån och kan ge upphov till en neurologisk klämning (s.k. Mortons neurom. läs mer..).

Detta är ett välkänt syndrom som kan orsaka smärtor i främre trampdynan i form av värk med en huggande känsla. Tryck av t. ex. skor ökar smärtan. Denna åkomma är till största delen ärftlig eller åldersrelaterad, men kan även drabba andra personer.

Det bästa sättet är att omfördela trycket under foten genom att lyfta fotvalvet med ett par stabilt formgjutna inlägg från Sulverkstan då minskar trycket på dina trampdynor. Boka tid i dag. Ring 0709-323266 el. via mail info@sulverkstan.se
Undvik också skor med klack och skor som är högre i hälpartiet eftersom det ger ökat tryck på trampdynan.
Att lägga någon mjuk typ av sula fungerar inte även om tv- reklamen lovar annat. Avlasta dom ömma punkterna är det som fungerar.
 

Kontakt

Janus Parmhed
Sulverkstan
Burensköldsvägen 28c
595 32  MJÖLBY
Info@sulverkstan.se
0709- 32 32 66

Bilden visar en överbelastning av trampdynan med smärta och påbygda valkar. Kunden har i dag ett par inlägg från sulverkstan och har ingen smärta och inga valkar.

Sulverkstan Burensköldsvägen 28c (källartrapp till höger om porten) 595 32  MJÖLBY Tel. 0709-323266,  mail. info@sulverkstan.se