DÄRFÖR KAN DU HA ONT I RYGGEN

Under normal gång stödjer fötterna och benen ryggraden och bäckenet och alla delar samspelar för att kunna göra det möjligt att gå och springa. En av de vanligaste orsakerna till besvär i fötterna och benen kallas för "överpronation " eller "överpronering". Det är ett problem som även påverkar ryggraden.

Överpronering under gång är när foten rullar inåt eller fotvalvet kollapsar under kroppsvikten. Ett visst mått av pronering/pronation är dock normalt. Med överpronation töjs vävnaden under foten ut. Ledarna mellan alla benen i foten rör sig mot varandra i onaturliga mönster.

Pronation skapar problem för ryggen säskilt när enbart ena foten pronerar och den andra står neutralt. Detta eftersom du då får ett kortare ben på den sida där du har pronationen.
Följden blir att du står snedt och då kommer din ryggmusklatur att räta upp dig vilket skapar en överanstränngning på musklerna. Beroende på hur sned man är så kan även ryggraden ge värk och smärta.

Genom att titta på hur du går och står kan jag se om dina ryggproblem kan härledas till dina fötter.

Boka en tid i dag för en gratis steg och fotanalys. Ring 0709-323266 el.
Mail
info@sulverkstan.se

 

Kontakt

Janus Parmhed
Sulverkstan
Burensköldsvägen 28c
595 32  MJÖLBY
Info@sulverkstan.se
0709- 32 32 66

Sulverkstan Burensköldsvägen 28c (källartrapp till höger om porten) 595 32  MJÖLBY Tel. 0709-323266,  mail. info@sulverkstan.se