MORTONS NEUROM (SYNDROM)

Har du börjat få ont i framfoten med smärta som strålar ut mot tårna, då kan du ha råkat ut för Mortons syndrom.

Det beror på att benen i framfoten ligger och trycker mot nerverna. Du kan också ha en förhårdnad under foten vid trampdynan som växer inåt som då också påverkar och irriterar nervbanorna.

Anledningen till att det har hänt enligt mig är att du har för stor belastning på ditt främre fotvalv som då ändrat på hur benen ligger.
Det kan beror på att du går och står mycket, din vikt, att du går och står i skor med klack som får din fot att luta framåt och då ökar trycket på din främre del av foten.
Det kan också ha uppkommit av att ditt bakre valv har börjat sjunka ner vilket då skapar mer tryck och därmed överbelastar din främre del av foten.

Det snabbaste sättet att bli av med detta är att du investera i ett par ortopediskt formgjutna inlägg från Sulverkstan som stödjer hela foten och som både lyfter ditt bakre valv och främre valv och då också avlastar benen i framfoten i hop med en pillott som lyfter och korrigerar benen i framfoten så att det inte trycker och irriterar mot nervbanorna, ofta är det mellan tredje och fjärde tån som smärtan är värst.  Man kan säga att vi återställer fotens form, den form som foten har när den inte har någon belastning.

Du kommer känna skillnad direkt och av erfarenhet så bör du vara utan problem efter 1-4 veckor.

Boka tid i dag!
Ring eller skicka ett sms till 0709-323266

Kontakt

Janus Parmhed
Sulverkstan
Burensköldsvägen 28c
595 32  MJÖLBY
Info@sulverkstan.se
0709- 32 32 66

Oftast uppträder smärtan mellan 3-4 tån. för att där störs nerbanan av benen när främre valv sjunkit ner.

Sulverkstan Burensköldsvägen 28c (källartrapp till höger om porten) 595 32  MJÖLBY Tel. 0709-323266,  mail. info@sulverkstan.se