DÄRFÖR HAR DU ONT I HÄLSENAN

Hälseneinflammation (hälsenetendinopati) är trots namnet inte en inflammation utan en felläkning av de småskador i senan som normalt uppstår när man tränar.
Besvären med smärta i hälsenan brukar uppkomma när man belastat senan mer än vanligt, framför allt vid löpning eller hopp, men äldre kan drabbas bara av att ha gått mer än vanligt. Det är viktigt att man söker hjälp tidigt då långdragna besvär annars kan leda till degenerering av senan och en svårare läkning.

Om det visar sig vid Sulverkstans steg och fotanalys (Gratis) att foten pronerar (vrider sig snett inåt vid belastning) sker det också en ökat belastning på hälbenet som och vill vrida sig inåt detta ger i sin tur en kraft som drar hälsenan neråt och då kan bidra till senans överbelastning trots upprepad streching.

Genom att lyfta foten i valvet med ett stabilt 0ch stadigt inlägg från Sulverkstan så korrigerar vi också fotens felställning (pronation) och då förhindrar vi att hälbenet vrider inåt och då inte hellerdrar och belastar  i hälsenan i onödan.

 Ring och boka tid.  0709-323266 el. via mail info@sulverkstan.se

Vid löpning och längre promenader så kan det vara lämpligt att också lägga in en kil under inlägget som lyfter hälen ett par mm. detta bidrar också till ytterligare avlastning på hälsenan.


 

Kontakt

Janus Parmhed
Sulverkstan
Burensköldsvägen 28c
595 32  MJÖLBY
Info@sulverkstan.se
0709- 32 32 66

Den pronerande foten skapar ett längre avstånd för hälsenan. Därför kan jag åtgätda problemt med ett stabilt formgjutet inlägg från Sulverkstan som korrigerar pronationen.
Den pronerande foten skapar ett längre avstånd för hälsenan. Därför kan jag åtgätda problemt med ett stabilt formgjutet inlägg från Sulverkstan som korrigerar pronationen.

Sulverkstan Burensköldsvägen 28c (källartrapp till höger om porten) 595 32  MJÖLBY Tel. 0709-323266,  mail. info@sulverkstan.se