DÄRFÖR HAR DU ONT.

Till skillnad från flera läkare och vårdinstanser  som ofta endast ger botemedel för smärtan där smärtan yttrar sig så vill jag även berätta för er varför ni har problem, värk & smärta och hur jag på Sulverkstan tar bort även problemet på långsiktigt.


Allt hänger ihop på det sättet att om tex. du har värk i ryggen, ordineras vila och smärtlindring av läkare samt så kommer värken tillbaka när du väl belastar kroppen igen eftersom dom ofta inte ser helheten och varför problemet uppstått.

När vila och smärtlindring inte hjälper på lång sikt så kan det bero på att kroppen är sned p.g.a att  fotvalvet flexar för mycket, dvs. fotvalvet vid belastning sjunker ned fördjupt.
Det kan göra att ditt ena ben blir kortatre än det andra dvs. större benlängdsskillnad mella höger och vänster ben gör din kropp sned. Det skapar överansträngningar i ländryggen p.ga. att ryggmusklaturen vill att du står rakt, den muskelansträngningen leder ofta till överbelastning (muskelvärk) och eventull sjuklskrivning.

Som sagt... Många som har värk och smärta har felställningar i fötterna. (vanligast är snedt inåt d.v.s. pronation)  vilket vrider knäleden i en vinkel som dom flesta av oss känner till som "kobent" (Se bild till höger) så belastar det även menisken och korsbanden samt  &yttre ledband på insidan av knät.
Oftast känner man inte vart det exakt gör ont i knät men om man inte skadat sig vid t.ex. en olycka så är detta sanolikt anledningen till värken.

Även lårbenet vrids innåt vilket drar i muskel och senfästen som kan skapa smärta och värk när vi går och står, ofta känner många att det strålar ned baksida lår, lite som ischias.

När det kommer till enbart foten så skapar pronationen ett ökat tryck på det främmre valvet och främre trampdynan samt tår. Vilket kan leda till olika förhårdnader, valkar och liktonar som kan växa innåt och trycka mot skelett och irritera närvbanor.
Lyfter vi foten med ett formgjutet inlägg med Sulverkstans unika teknik i fotvalven så minskar trycket då vi tar bort pronationen som skapar trycket och felstälning som ändrar posetionen av alla dom många ben vi har i foten som i sin tur skapar smärta/värk, även nervbanor kan bli irriterade!
Med sulverkstans jämnt flexande stöd i helafotvalvet avlastar vi samtliga känsliga punkter i framfoten. 


När jag som tidigare beskrivt vad som händer när foten tappar spänst med alla ligament som stabiliserar skelettet så blir foten också längre. Ganska vanligt bland mina kunder är att dom upplever att dom nu har en till två storlekar större fötter nu än när dom var yngre.

Det storleksskillnad kan  leda till att man kan få smärta under foten i själva valvet, (Plantarfasciit/hälsporre) en överbelastning på Plantarsenan som går från hälen och ut till vardera tå. Du upplever en stark smärta i hälen och särskilt när du går ur sängen på morgonen. Det gär ävem mycket ont på kvällen när man suttit ner en stund. Det är inte en inflamation så antianflamatoriska mediciner hjälper inte. senan behöver avlastning samt streching.

Har du mer onti hälen ju längre dagen går så är det mer sanolikt att hälkudden är överbelastad. även där avlastar Sulverkstans flexande fotvalvstöd som perfekt avlastning och volymhöjjande av hälkuddarna.
Ring el. skicka sms till Sulverkstan i dag för en gratis steg och fotanalys!
Tel. 0709-323266
Mail. info@sulverkstan.se

Jag erbjuder en gratis steg och fot analys där jag tittar dina fötter, knän, höft och längdrygg när du går och står.

Vi börjar med att jag filmar & tittar på överkropp, underkropp och ditt steg ni går, samt jämför dina fötter i obelastat läge med belastat läge. vi känner även på ettpar olika triggerpunkter.
Med tydliga bilder på de olika kritiska punkterna så beskriver jag vad problemet kan beror på och hur jag ska bygga inlägget för att det ska på bästa sätt korrigera, avlasta och stabilisera upp foten.

Med hjälp av komfortabla och stabila formgjutna inläggi från Sulverkstan återställer vi fotens ursprungliga position och avlastar samtliga känsliga punkter och förhindrar felställningen som skapar problemen från fot ända upp i nacken. Kortfattat så bygger jag "inlägg som rätar upp dig" besöket tar ca. 1 timme. Sulverkstans fotbäddar formas delvis för hand för att få så perfekt komfort, stöd och passform som möjligt.
Sulverkstans fotbäddar ärdom ändapå marknaden sombyggs med personlig anpassad dämpning/densitet! 

Boka tid i dag för en gratis steg & fotanalys!
Ring eller skicka sms till 0709-323266
Mail info@sulverkstan.se eller boka en tid på facebook!

Kontakt

Janus Parmhed
Sulverkstan
Burensköldsvägen 28c
595 32  MJÖLBY
Info@sulverkstan.se
0709- 32 32 66

Sulverkstan Burensköldsvägen 28c (källartrapp till höger om porten) 595 32  MJÖLBY Tel. 0709-323266,  mail. info@sulverkstan.se