DÄRFÖR HAR DU ONT.

Till skillnad från flera läkare och vårdinstanser  som ofta endast ger botemedel för smärtan där smärtan yttrar sig så önskar jag även berätta för er varför ni har fått problem, värk &smärta och hur jag på Sulverkstan tar bort även problemet på långsiktigt.


Allt hänger ihop på det sättet att om tex. du har värk i ryggen och får smärtlindring av läkare samt ordinerad vila och träning så kommer värken tillbaka när du väl belastar kroppen igen eftersom dom ofta inte ser helheten och varför problemet uppstått.

När vila och smärtlindring inte hjälper på lång sikt så kan det bero på att kroppen är sned p.g.a att  foten tappat spenst som gatt gör att ditt fotvalv vid belastning sjunker ned.
Det kan göra att ditt ena ben blir kortatre än det andra. En större benlängdsskillnad mella höger och vänster ben gör dig sned i kroppen. Det skapar överansträngningar iländryggen p.ga. att ryggmusklaturen vill att du står rakt, den muskelansträngningen leder ofta till muskelinflamation (muskelvärk) och eventull sjuklskrivning.

Som sagt... Många som har värk och smärta har felställningar i fötterna. (vanligast är snedt inåt d.v.s. pronation)  vilket vrider knäleden i en vinkel som dom flesta av oss känner till som "kobent" (Se bild till höger) så belastar det även menisken och korsbanden samt yttre ledband på insidan av knät. Oftast känner man inte vart det exakt gör ont i knät men om man inte skadat sig vid t.ex. en olycka så är detta sanolikt anledningen till värken.

Även lårbenet vrids innåt vilket drar i muskel och senfästen som kan skapa smärta och värk när vi går och står. Eftersom höftkulan inte är exakt rund  ökar också slitaget på brosket i höftkulans kopp i höften 

När det kommer till enbart foten så skapar pronationen ett ökat tryck på det främmre valvet och främre trampdynan. Vilket kan leda till olika förhårdnader, valkar och liktonar som kan växa innåt och trycka mot skelett och irritera närvbanor.
Lyfter vi foten med ett formgjutet inlägg med sulverkstans teknink i fotvalven så minskar trycket då vi tar bort pronationen som skapar trycket och felstälning som ändrar posetionen av dom många ben vi har ifoten som i sin tur stör våra nervbanor så avlastar vi dessa känsliga punkter.

När jag som tidigare beskrivt vad som händer när foten tappar spänst med alla ligament som stabiliserar skelettet så blir foten också längre. Ganska vanligt bland mina kunder är att dom upplever att dom nu har en till två storlekar större fötter nu än när dom var yngre.

Det kan leda till att man kan få smärta under foten i själva valvet, inflammation i senan som går från hälen och ut till vardera tå. Det i sin tur kan fortgå till att bli en hälsporre  som ger en kraftig smärta i hälen. Gör det mest ont i hälen på morgonen och efter vila så är det oftast helsporre eller början till det. gör det mest ont på kvällen och smärtan känns mest mitt under hälen så kan det vara inflammation i slemsäcken.

Ring el. skicka sms till Sulverkstan i dag för en gratis steg och fotanalys!
Tel. 0709-323266
Mail. info@sulverkstan.se

Jag erbjuder en gratis steg och fot analys där jag tittar dina fötter, knän, höft och längdrygg när du går och står.

Vi börjar med att jag tittar på överkropp, underkropp och dina fötter när ni går och står.
Med tydliga bilder på de olika kritiska punkterna så beskriver jag vad ev.  problemet kan beror på och hur jag ska bygga inlägget för att det ska på bästa sätt korrigera, avlasta och stabilisera upp foten.

Med hjälp av komfortabla och stabila formgjutna inlägg från Sulverkstan återställer vi fotens ursprungliga position och avlastar samtliga känsliga punkter och förhindrar felställningen som skapar problemen från fot ända upp i nacken. Kortfattat så bygger jag "inlägg som rätar upp dig" besöket tar ca. 1 timme.

Boka tid i dag för en gratis steg & fotanalys!
Ring eller skicka sms till 0709-323266
Mail info@sulverkstan.se

Kontakt

Janus Parmhed
Sulverkstan
Burensköldsvägen 28c
595 32  MJÖLBY
Info@sulverkstan.se
0709- 32 32 66

Sulverkstan Burensköldsvägen 28c (källartrapp till höger om porten) 595 32  MJÖLBY Tel. 0709-323266,  mail. info@sulverkstan.se