Sulverkstan Burensköldsvägen 28c (källartrapp till höger om porten) 595 32  MJÖLBY Tel. 0709-323266 mail. info@sulverkstan.se

dÄRFÖR HAR DU ONT

Till skillnad från flera läkare och vårdinstanser  som ofta endast ger bote medel för smärtan där själva smärtan yttrar sig så önskar jag även berätta för er varför ni har fått problem, värk &smärta och hur jag på Sulverkstan tar bort problemet långsiktigt.

Allt hänger ihop på det sättet att om tex. du har värk i ryggen och får smärtlindring av läkare samt ordinerad vila och träning så kommer värken tillbaka när du väl belastar kroppen igen eftersom dom ofta inte ser helheten och varför problemen uppstår.

När vila och smärtlindring inte hjälper på lång sikt så kan bero på att kroppen är sned p.g.a att ditt ena ben är kortatre än det andra eftersom på senare år har foten tappat spenst och därmed har också fotvalvet sjunkit ner och skapat en större benlängds skillnad mella höger och vänster ben än tidigare som vidare har skapat en större smärta när din överkropp p.ga. att ryggmusklaturen vill att du står rakt, den muskelansträngningen leder ofta till muskelinflamation (muskelvärk) och eventull sjuklskrivning.

Som sagt... Många som har värk och smärta har felställningar i fötterna (vanligast felställer sig foten & fotvalvet, neråt, inåt dvs. pronation) vilket felställer knäleden i en vinkel som dom flesta av oss känner till som "kobent" (Se bild till vänster) så belastar det även menisken och korsbanden samt yttre ledband på insidan av knät. Oftast känner man inte vart det exakt gör ont i knät men oftast när man inte skadat sig vid olycka så är detta anledningen till värken.

Denna position skapar i sin tur att ditt bäcken sår snedt som då också påverkar höftkulans posetion i höftkoppen, samt musklatur och ledernas senfästen kring höften som kan smärta och ofta kan det stråla neråt baksida lår. Dessutom har fotens pronation vridid benet innåt och även där ändrat höftkulans posetion vilket leder ytterligare till ökat slitage som senare leder till värk! (sebild till höger)
Det ökade slitaget i höften kan också bero på att höftkulan inte är exakt rund därför är den extra känslig för ändrad posetion i sin kopp!

När det kommer till enbart foten så skapar pronationen ett ökat tryck på det främmre valvet och främre trampdynan. Vilket kan leda till olika förhårdnader, valkar och liktonar som kan växa innåt och trycka mot skelett och närvbanor. Lyfter vi fotvalven så minskar trycket då vi tar bort pronationen som skapar trycket och felstälning som ändrar posetionen av dom många ben vi har ifoten som i sin tur stör våra nervbanor så avlastar vi dessa känsliga punkter.

När jag som åvan beskrivt vad som händer när foten tappar spenst med alla ligament som stabiliserar skelttet så blir foten också längre. Ganska vanligtbatt mina kunder upplever att dom nu har en till två storlekar större fötter nu än när dom var yngre.
Det kan leda till att man kan få smärta under foten i själva valvet, inflamation i senan som går från hälen och ut till vadrera tå. Det i sintur kan fortgå till att bli en hälsporre  som ger en kraftig smärta i hälen. Gör det mest ont i hälen på morgonen och efter vila så är det oftast hälsporre eller början till det. gör det mest ont på kvällen och smärtankänns mest mitt under hälen så kan det vara inflamation i slämsäcken.

Med hjälp av komfortabla och stabila formgjutna inlägg från Sulverkstan  återställer vi fotens ursprungliga posetion och avlastar samtliga känsliga punkter och förhindrar felställningen som skapar problemen från fot ända upp i nacken!

Jag erbjuder en gratis steg och fot analys där vi går igenom dina fötter, knän, höft och längdrygg.
Vi börjar med att jag tittar på överkropp, underkropp och dina fötter när ni går och står.
Med tydliga bilder på de olika kritiska punkterna så beskriver jag vad ev.  problemet kan beror på och hur jag ska bygga inlägget för att det ska på bästa sätt korrigera, stötta och stabilisera upp foten på rätt och bekvämt sätt så att foten och underben, knä, överben står rakare så att alla lederna från rygg ner till fot står så rakt som det bara är möjligt.
efter en timma ca. så är du redan korrigerad och har en avlastad fot, Konvalisensen kan vara från några veckor till flera månader men det kommer att bli lättare att gå och stå!!

Boka tid i dag för en gratis steg & fotanalys!
Ring eller skicka sms till 0709-323266
Mail info@sulverkstan.se

Denna text uppdateras allt eftersom mina erfarenheter växer..
 

Början till Hälsporre! Avståndet mella senfästena har ökat pga. nedsjukna fotvalv! Återställ avståndet med Sulverkstans formgjutna inlägg! Boka tid i dag! Ring eller skicka ett sms till 0709-323266 eller skicka mail till info@sulverkstan.se
Början till Hälsporre! Avståndet mella senfästena har ökat pga. nedsjukna fotvalv! Återställ avståndet med Sulverkstans formgjutna inlägg! Boka tid i dag! Ring eller skicka ett sms till 0709-323266 eller skicka mail till info@sulverkstan.se