Har du inte blivit hjälpt fullt ut av dina formgjutna inlägg?

Har du formgjutna inlägg för dyra pengar men inte känner att du inte blivit tillräckligt hjälpt av dom?

Det kan framför allt enligt mig bero på 2 saker.

1. Formgjutna inlägg tillverkas av proffs men med olika tekniker när det gäller avgjutningen av din fot, gjutformen som sedan används för att skapa inläggets form som ska korrigera felställning och avlasta.
Flera av dom tekniker som används skapar en avgjutning mest utifrån huden och inte så exakt utifrån skelettet.

Det innebär att när fotvalvet belastas mot inlägget så trycks delar av vävnaden undan innan inlägget stoppar upp den eventuella felställningen. Vi kan säga att det blir ett ”glapp” mellan skelett och det formgjutna inlägget. Skillnaden beror på hur mycket vävnad el. vätska man har i fotvalvet.
När jag bygger Sulverkstans inlägg så tar jag ytterst hänsyn till detta därför arbetar jag med en teknik där jag också kan mekaniskt minimera detta.
Boka en gratis analys i dag på 0709-323266 så reder vi ut varför.

2. Det kan också bero på att inlägget inte är tillräckligt vridstyv och tillräckligt stabilt för den belastning som du påfrestar inlägget med när du går och står!Påfrestningen kan var vstor på materialet. Jag själv väger ca. 80 Kilo och belastningen kan bli 5 till 15 ggr. Min vikt!
Jag jobbar med olika material som jag använder för att när det behövs stärka upp inlägget extra för den totala belastningen.
Så har du inte blivit hjälpt av dina inlägg boka en gratis analys.
Boka tid i dag på 0709-323266

Kommentera gärna:

 • Birgitta Porsbring, Vadstena • 25 april 2018 10:48:42
  Hej! Jag provade ut ett par inlägg hos dig i slutet av mars, och hittills har
  de fungerat och känts bra under fötterna.
  Jag byter dem mellan olika skor, men inomhus går jag ibland med sandaler och kan då inte använda inläggen i dem.
  Ungefär hur många timmar om dagen, bör man använda inläggen?

  Vänliga hälsningar från Birgitta
 • Hej Birgitta
  Du bestämmer själv hur ofta och hur lång tid du använder dina inlägg.
  Känner du inget obehag av att inte in använda inläggen så kan du välja att använda dom när du tar längre promenader eller vid dagar då du kommer att gå och stå mycket.
  Får du ont så vet du att du måste använda dom mer och oftare.
  Välj efter vad du själv känner.

  Jag anväder min inlägg varje dag i mina ytterskor för jag tycker det ger mest komfort in mina skor.

  Tack för din fråga.
  Mvh. Janus på Sulverkstan

  25 april 2018 12:28:56

Senaste nyheter

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar